Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εκδρομή Βαθμοφόρων στη Γκιώνα


Κάθε αρχή και δύσκολη...
Σαββατοκύριακο 15 -16 Μαΐου. Εκδρομή βαθμοφόρων του Κλάδου μας στη Γκιώνα. Σάκης, Βαλεντίνος, Θεανώ, Παύλος, Πασχάλης, Αντώνης κι εγώ με το βανάκι του Σώματος. Οι υπόλοιποι στη ΣΜΔΥ ή σε δικές τους υποχρεώσεις. Ας είναι...


Οδήγημα μέχρι την Καλοσκοπή και από εκεί μέχρι την τοποθεσία "Μνήματα" με το αυτοκίνητο. Εκεί αρχίζει το μονοπάτι. Σε δύο ώρες περίπου βρισκόμαστε στο καταπράσινο πλατό στη "Βαθιά Λάκα", κάτω από την επιβλητική κορυφή της "Πυραμίδας".


Σιγά - σιγά πέφτει το βραδάκι... Αντίσκηνα, μαγείρεμα και ατέλειωτες συζητήσεις γύρω από τη φωτίτσα μας. Μυαλό και σώμα ξεκουράζονται.


Την άλλη μέρα ξύπνημα νωρίς και ανάβαση σε άλλες δύο ώρες μέχρι την κορυφή που ορθώνεται στα 2.510 μ. Αλπικό τοπίο με λίγο χιόνι. Ο καιρός τέλειος. Γύρω μας φαίνονται, τα Βαρδούσια, ο Παρνασσός, η Οίτη, το Καλλίδρομο και οι θάλασσες του Μαλιακού και της Ιτέας. Η Ρούμελη στο χάρτη!


Κατεβαίνοντας συναντήσαμε έβα κοπάδι ζαρκάδια. Τι ανάγκη έχουν αυτά; Το βουνό είναι δικό τους και μας νιώθουν σαν ενόχληση. Εμείς καταφέρνουμε και τους κλέβουμε μια εικόνα. Αυτή θα μας μείνει. Είναι το σουβενίρ μας...


Η εκδρομή προσφέρεται για Κοινότητα. Έχει ωραία κορυφή και τρομερό χώρο για αντίσκηνα. Βγαίνει και σε διήμερο - αστραπή, αρκεί να εξασφαλίσετε γρήγορη μετάβαση και επιστροφή, με πούλμαν, γιατί τα ΚΤΕΛ είναι πολύ αραιά.
Για τους δυνατούς υπάρχει και η πιο απαιτητική διαδρομή, μέσα από τη χαράδρα της Ρεκάς, με καταφύγιο, αλλά με επτάωρη σκληρή διάσχιση από το χωριό Βίνιανη.
Στις επόμενες εκδρομές να είμαστε όλοι μαζί.
Καλές Μεγάλες Δράσεις!