Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Απ' την Μ.Δ.Υ. 2012 με αγάπη!!!!!!!!! (Σαμοθράκη, part 1)



Η Μεγάλη μας Δράση συνεχίζεται.... Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά σας στέλνουμε μερικές εικόνες για..... να ζηλέψετε, αλλά και για να ευχηθούμε σ' όλους "ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ΚΑΛΕΣ Μ.Δ.Υ."





Η 1η Κ.Α. Α/Π Τ.Ε. ΑΡΕΩΣ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα..... to be continued....


Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το πέταγμα προς την ελευθερία. Βοήθησέ με! Προστάτεψέ με! Μπορείς!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, ώρα 11.30 το πρωί, έξω από το σπήλαιο της Παιανίας. Η ζέστη είναι αφόρητη. Δεκάδες Ανιχνευτές και βαθμοφόροι είναι συγκεντρωμένοι. Μαζί τους και οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ. Στη σκιά, τρία χαρτόκουτα. Τα πουλιά από μέσα, ακούγονται να γρατζουνίζουν αγχωμένα.

Πρώτη φευγει η αετογερακίνα. Ένα άτσαλο φτερούγισμα στην αρχή, φυσιολογικό αφού δεκαπέντε μέρες είχε να πετάξει μετά τον τραυματισμό της, μόλις όμως βρίσκει το πρώτο ανοδικό, πλανάρει με ανακούφιση και χάνεται στον ουρανό. Όλα πήγαν καλά...

Σειρά έχει ο φιδαετός, που ανοίγει κι αυτός τα φτερά του και πετάει προς την ελευθερία. Τελευταίος φεύγει ο πιο μικρόσωμος, ο μαυροπετρίτης. Καλό ταξίδι και μακάρι να μην χρειαστείτε ποτέ ξανά τη φροντίδα μας.

Οι Ανιχνευτές, συνεπείς στο ραντεβού τους, λίγο πριν τις καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου, βοήθησαν κι αυτοί στην απελευθέρωση και επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον των τριών πουλιών, που δέχθηκαν τη φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων της ΑΝΙΜΑ.

Το παρών έδωσε και ο Γενικος Έφορος του ΣΕΠ, Θοδωρής Κεφαλάς.

Περισσότερα με εικόνες...

























Η συνεργασία του Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την ΑΝΙΜΑ. έχει στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και κοινωνικά ενεργών πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διάσωση και επιβίωση της ελληνικής φύσης.

Όποια Κοινότητα θέλει να βοηθήσει μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες στο: http://blogs.sep.org.gr/sep-anima/

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης στην Πάρνηθα



Το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή Εξερεύνηση Δάφνης των Ανιχνευτών της Αθήνας, στα μονοπάτια της Βόρειας Πάρνηθας.
Συμμετείχαν δώδεκα Ανιχνευτές και οκτώ βαθμοφόροι, από έξι Κοινότητες της Αθήνας.


Σκοπός της Εκδρομής - Εξερεύνησης Δάφνης είναι, οι Ανιχνευτές να αποδείξουν ότι, τόσο ατομικά, όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες υπαίθρου, ότι είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, ότι παίρνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να αντεπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση, η οποία περιλαμβάνει διαβίωση στο ύπαιθρο με διανυκτέρευση.


Το Σάββατο το πρωί, οι τέσσερις Όμιλοι της Εξερεύνησης ξεκίνησαν από ισάριθμες διαδρομές με διαφορετική αφετηρία η καθεμία και κοινή κατάληξη στο όμορφο λιβάδι Σαλονίκι, στη Βόρεια Πάρνηθα, όπου και διανυκτέρευσαν.

Αναλυτικά οι διαδρομές:
  • Σφενδάλη - Παλιομήλεσι - Σαλονίκι
  • Άγιος Μερκούριος - Μηλιά - Μεσοβούνι - Σαλονίκι
  • Αγία Τριάδα - Άγιος Νικόλαος - Σαλονίκι
  • Αγία Τριάδα - Άγιος Νικόλαος - Δύο Πηγάδια - Σαλονίκι


Η Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης περιλαμβάνει:
  • Πορεία με Χάρτη και Πυξίδα
  • Διανυκτέρευση στο ύπαιθρο σε πρόχειρο κατάλυμα (καλύβα), το οποίο τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά, ώστε να εξασφαλίζει ασφαλή και άνετη διαβίωση
  • Ταχύ Οδοιπορικό και Επιπεδομετρικό Σχεδιάγραμμα και άλλες τοπογραφικές εργασίες
  • Μαγείρεμα στο ύπαιθρο
  • Στοιχεία γνώσεων και ικανοτήτων Υπαίθρου


Οι Όμιλοι Εξερεύνησης ασχολήθηκαν επίσης με θέματα έρευνας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της δράσης, όπως ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας, η Χλωρίδα και η Πανίδα, το Μουσείο Ζυγομαλά και η Παράδοση της Αυλώνας.

Ημίαιμα αγριογούρουνα ελεύθερα στην αρχή του μονοπατιού για τον Άγιο Νικόλαο!

Το Μουσείο Ζυγομαλά στην Αυλώνα



Πρόσκληση

Οι παρουσιάσεις των Ομίλων θα γίνουν την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 19.30, στην εστία του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Παγκρατίου (Αστυδάμαντος 51, Παγκράτι).

Η παρουσία μας θα είναι  επιβράβευση για τις προσπάθειές των παιδιών.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ανιχνεύοντας….. το «Call Of Duty»

Γράφει ο Σωκράτης Μιχαϊλίδης, Ανιχνευτής της 1ης Κ.Α. Α/Π Άρεως

          
Όταν σκέφτομαι την Κοινότητα στο μυαλό μου έρχονται στιγμές από δράσεις! Δράσεις στην πόλη, σε χωριά, μα κυρίως στην φύση! Πραγματική Περιπέτεια! Αναβάσεις, φαράγγια, πτήσεις στιγμές που με κάνουν υπερήφανο που είμαι Πρόσκοπος... που είμαι Ανιχνευτής!
           
Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το Προσκοπισμό, ασχολούμαι και με το «online gaming» και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι για να σας γνωρίσω αυτήν την ασχολία μου. Το συγκεκριμένο παιχνίδι με το οποίο ασχολούμαι εδώ και 3 χρόνια, ονομάζεται "Call Of Duty" (CoD) και είναι μια σειρά παιχνιδιών που έχουν σαν θέμα την στρατηγική και το ομαδικό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, έχουν βγει μέχρι στιγμής 8 Call Of Duty, ένα κάθε χρόνο, από διάφορες εταιρίες, απ’ τις οποίες σαφώς ξεχωρίζουν η Treyarch και η Infinity Ward. Η 2η δημιουργώντας το 4ο CoD ουσιαστικά το έκανε το πιο διάσημο παιχνίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια και έτσι έδωσε το έναυσμα για να γίνει το gaming τρόπος ζωής και για πολλούς ακόμα και κερδοφόρα απασχόληση!


Το τουρνουά που διοργανώθηκε ήταν πραγματικά κάτι το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα! Έλαβαν μέρος 20 αποστολές, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 5 ομάδων. Μετά τη φάση των ομίλων περνούσαν οι πρώτες 2 από κάθε όμιλο, πήγαιναν στη φάση των 8, μετά στα ημιτελικά και μετά στον μεγάλο τελικό! Τα έπαθλα ήταν 1.500 ευρω για την 1η ομάδα, 1.000 ευρώ για την 2η και 700 ευρώ για την 3η, τα έπαθλα φαντάζουν αστρονομικά για ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον μέσω της τηλεόρασης, αρκεί όμως να σκεφτεί κανείς πως στις Ηνωμένες Πολιτείες το CoD έχει πλέον γίνει «άθλημα», και ένας μεγάλος αριθμός από Gamers ζει από τα έσοδα που του επιφέρει αυτό, (στην Αμερική οι νικήτριες ομάδες παίρνουν πάνω-κάτω 200.000 ευρω)
         
Η ομάδα μου, η "EviLzZ Team" στο τουρνουά συμμετείχε με 5 άτομα, ενώ αλλά 2 μέλη της ομάδας μένουν εκτός Αττικής. Σαν ομάδα καταφέραμε να περάσουμε τους ομίλους με σκορ 4-0 χωρίς καμία ήττα και με τις περισσότερες κερδισμένες μάχες από κάθε άλλη ομάδα στην φάση των ομίλων! 


Έπειτα, συνεχίζοντας το «αήττητο», φτάσαμε μέχρι τον τελικό, όπου τελικά ηττηθήκαμε, και λάβαμε την 2η θέση και το έπαθλο των 1.000 ευρώ! Η ομάδα μου αποτελείται από άτομα ηλικίας 14 μέχρι και 19 ετών και εκτός απ’ το να παίζουμε μαζί, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές για να πιούμε καφέ ή να δούμε ταινίες, είναι όλοι εξαιρετικά παιδία και χαίρομαι την παρέα τους.


Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως η Περιπέτεια στην φύση, η δράση με την παρέα της Κοινότητας σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποκατασταθεί απ’ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την επικοινωνία στο…. «chat». Όμως, όταν μπορείς να τα συνδυάζεις όλα… τότε νιώθεις πραγματικά υπέροχα ;)   

Απελευθέρωση πουλιών. Συνεργασία ΣΕΠ με ΑΝΙΜΑ



Στα πλαίσια της συνεργασίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την Μ.Κ.Ο. ANIMA, λίγο πριν τις καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου, προγραμματίζεται μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Την απελευθέρωση στο φυσικό τους περιβάλλον, πουλιών που δέχθηκαν τη φροντίδα και την αγάπη  των ανθρώπων της ΑΝΙΜΑ.

Η απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στις 11.30 πμ στο Σπήλαιο της Παιανίας, όπου τα υπό ένταξη πουλιά θα ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν στην ελευθερία. Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν Κοινότητες Ανιχνευτών για να τους ανοίξουμε αυτή την «πόρτα», λέγοντάς τους καλό ταξίδι, ευχόμενοι να μην χρειαστούν ποτέ ξανά τη φροντίδα μας.

Με αυτό το συμβολικό τρόπο θα εγκαινιάσουμε τη συνεργασία του Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την ΑΝΙΜΑ. (Ανακοίνωση Γ.Ε. 61/2012), που στόχο έχει τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και κοινωνικά ενεργών πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διάσωση και επιβίωση της ελληνικής φύσης.

Πληροφορίες: Μαρία Καψάσκη (mkapsaski@gmail.com)
Περισσότερα για τη συνεργασία στο: http://blogs.sep.org.gr/sep-anima/

Στις 7 Ιουλίου, ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να ακούσει ο κόσμος το σύνθημά μας: Βοήθησέ με! Προστάτεψέ με! Μπορείς! Ελπίζουμε να είστε το παράδειγμα και η κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια αυτή.