Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

"Παρέα που ΠΕΤΑΕΙ... Μ.Δ.Υ. που τα ΣΠΑΕΙ!!!"


Οι ημέρες πέρασαν, τα μελτέμια άρχισαν να κατεβάζουν την θερμοκρασία και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούμε πως άρχισε να σκοτεινιάζει νωρίς. Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και όλοι αναμένουμε τη νέα Προσκοπική Χρονιά.... Όμως, δεν είμαστε μόνοι. Αναμνήσεις από μια χρονιά γεμάτη με δράσεις και περιπέτεια μας συντροφεύουν.  Πιο πρόσφατες οι εικόνες, οι μυρωδιές και οι ήχοι της Μεγάλης μας Δράσης!

Σαμοθράκη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Έδεσσα για 13εις ημέρες έγιναν το σπίτι και ο προορισμός μας…. Στιγμές υπέροχες και μαγικές γεμάτες από Αναζήτηση, Περιπέτεια, Διασκέδαση και Προσφορά!!!! Στιγμές γεμάτες από Ανιχνευτισμό!

Επιτρέψτε μας να μοιραστούμε μαζί σας μερικές απ’ τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι

Σαμοθράκη:

Πεζοπορική διαδρομή απ’ την είσοδο του Φαραγγιού του Φονιά έως τον καταρράκτη κλείδωση.






Ανάβαση στην Κορυφή Φεγγάρι του όρους Σάος.







Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του «Ιερού των Μεγάλων Θεών» και ενημέρωση σχετικά με τις νέες ανασκαφές απ’ την επικεφαλής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Ανασκαφής.



Εξερευνώντας τον βυθό με χρήση Καταδυτικού Εξοπλισμού.





Καβάλα:




Παρακολούθηση πρόβας θεατρικού ομίλου, συμμετοχή των Ανιχνευτών σε μικρό ρόλο.


Ξενάγηση στο μουσεο Καπνού.


Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και στην Σχολή Πιλότων «Egnatia Aviation», όπου μετά απ’ την ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών μπήκαμε στον Εξομοιωτή Πτήσης της Σχολής!




Θεσσαλονίκη:



Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και ενημέρωση σχετικά με τα επαγγέλματα γύρω απ’ την τηλεόραση, καθώς και για το πώς βγαίνει ένα δελτίο ειδήσεων στον αέρα.




Ιστιοπλοΐα με την «ΑΡΓΩ», τη δεκάκωπη Ναυτοπροσκοπική Λέμβο του 9ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς. Κυβερνήτης μας ο Εξαιρετικός Κωστής Σταφανίδης, Α.Ο.Π.



Έδεσσα:

Επίσκεψη στους Πανέμορφους Καταρράκτες και στην εικαστική έκθεση «Είμαστε ΟΛΟΙ πίθηκοι».



Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας Εδέσσης: Πραγματικός Αεροπροσκοπισμός! Η Κοινότητα και πάλι στον ΑΕΡΑ!









Δυστυχώς το άρωμα του θυμαριού, η γεύση του κατσικιού, το βούισμα των αυτιών στις καταδύσεις, η αδρεναλίνη της πτήσης δε μεταφέρονται απλά με λίγες εικόνες. Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και η σύνοδος προγραμματισμού προετοιμάζεται. Το σύνθημα της νέας χρονιάς ΕΝΑ:

«Πήγαινε! Όπου δε μπορείς να φτάσεις…»
Νίκος Καζαντζάκης