Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα διαφορετικό «Κυνήγι Θησαυρού» στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ!


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η εταιρία "ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙEΣ Α.Ε." πραγματοποίησαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, ένα ιδιαίτερο "Κυνήγι Θησαυρού" στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Η δράση αυτή συμπεριλαμβανόταν στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη.

Η δράση ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου, από τους σταθμούς Ευαγγελισμός / Βικτώρια / Πανόρμου / Άνω Πατήσια / Άγιος Δημήτριος / Ακρόπολη / Αιγάλεω / Πειραιάς. Σε κάθε σταθμό υπήρχαν Πρόσκοποι που εξηγούσαν το παιχνίδι και μοίραζαν τις κάρτες με την αποστολή. Η μετακίνηση μεταξύ των σταθμών γινόταν με γρίφους, κρυμμένα μηνύματα, κουϊζ αλλά και κατασκευές που σχετίζονταν με την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις τεχνικές δεξιότητες και την κοινωνική συνεργασία.

Ο μεγάλος νικητής κέρδισε ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο της IDEAL, ευγενική προσφορά από το περιοδικό MBIKE.

Στόχος ήταν να συμμετέχουν στο παιχνίδι ενήλικοι, έφηβοι, παιδιά & οικογένειες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Μέσα από το Κυνήγι του Θησαυρού πετύχαμε:
  • Να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα της μετακίνησης στην πόλη με τα ΜΜΜ
  • Να μάθει & να ανακαλύψει ιστορικά μνημεία ή/και στοιχεία για διάφορες περιοχές της Αθήνας
  • Να διασκεδάσει και να δει την πόλη του μέσα από ένα άλλο πρίσμα.
Σε ευθυγράμμιση με τις Aρχές και τις Αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, που προάγουν τη ζωή στο ύπαιθρο και το σεβασμό στη φύση, τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, διδάσκονται με λόγια και έργα, να λειτουργούν και να δρουν με αυξημένη ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση. Έχοντας πίστη και ελπίδα για το αύριο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας, μαζί με τα παιδιά και τους νέους, δημιουργώντας ευκαιρίες και προοπτικές συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της ανάληψης και υιοθέτησης «εναλλακτικών» πρακτικών και μεθόδων σε σχέση με το περιβάλλον και την καθημερινή ζωή.


Από την ΠΕ Αθηνών συμμετείχαν βαθμοφόροι από τα Συστήματα, 5ο ΣΠ Κολωνού, 14ο ΣΠ Άρεως, 22ο ΣΠ Άρεως, 8ο ΣΠ Ακροπόλεως, 26ο ΣΠ Αμπελοκήπων και 1ο ΣΑ/Π Παγκρατίου.

Ήταν μία επιτυχημένη δράση, τόσο για τα παιδιά που συμμετείχαν, όσο και για τις Δημόσιες Σχέσεις του ΣΕΠ.

Φωτογραφία εν ...δράσει



Ο Κλάδος Ανιχνευτών της ΠΕ Αθηνών διοργανώνει Σεμινάριο Φωτογραφίας για Βαθμοφόρους Ανιχνευτών. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στην εστία του 8ου Συστήματος Προσκόπων Ακροπόλεως, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 43, Ακρόπολη.

Ώρα προσέλευσης: 10.30 το πρωί
Ώρα λήξης: 2 και …κάτι το μεσημέρι.

Ατομικά Υλικά: Μαντήλι, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με ρυθμιζόμενο διάφραγμα, ταχύτητα και ISO.

Στο Σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος και Βαθμοφόροι Τμημάτων από τους άλλους Κλάδους, εφόσον υπάρξουν ελεύθερες θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στο psymperas@gmail.com, μέχρι τις 25/09/12. H οργανωτική επιτροπή του Σεμιναρίου, θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους.

Καλό μας φθινόπωρο και καλή προσκοπική χρονιά!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

8-9/9/2012 - Μια Απίστευτη Διήμερη!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η χρονιά από μια διήμερη εκδρομή, γεμάτη δράση και περιπέτεια στη φύση!!! Ένα υπέροχο τοπίο έγινε αφορμή για νέες, μοναδικές εμπειρίες, αλλά και φόντο για την αξιολόγηση της προηγούμενης χρονιάς και τον προγραμματισμό των πρώτων μηνών της επόμενης!
Η δράση τα είχε όλα.... πεζοπορία, σπηλαιολογία και φυσικά διάσχιση φαραγγιού! Τόπος της δράσης μας η νοτιοδυτική πλευρά του όρους Πάρνηθα στην Αττική. Το σπήλαιο του Πανός και το Φαράγγι της Γκούρας μας υποδέχτηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά τους. Μοναδικές στιγμές, η διανυκτέρευση σε καλύβες, η είσοδος στην πίσω αίθουσα του σπηλαίου του Πανός και φυσικά η κατάβαση του Φαραγγιού με τα 7 rappel!
Λίγες εικόνες θα σας δώσουν άρωμα περιπέτειας...

Στο μονοπάτι για το σπήλαιο του Πανός




Σπήλαιο Πανός. Μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο των σκιών... έναν κόσμο, όπου το σκοτάδι, το φως και οι νυχτερίδες παίζουν περίεργα παιχνίδια.


Πρωινό ξύπνημα στα αυτοσχέδια καταλύματα



 
 




Διάσχιση του φαραγγιού της Γκούρας. Μια υπέροχη και ξεχωριστή εμπειρία, με επτά rappel, άπειρη κούραση και την αδρεναλίνη στα ύψη

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

03-09-2012, η Παρέα Μεγαλώνει

Απόγευμα της πρώτης Κυριακής του Σεπτεμβρίου και το σπιτάκι της 1ης Κ.Α. Α/Π ΑΡΕΩΣ γέμισε με γνώριμες φυσιογνωμίες.. φίλοι απ' τα παλιά μας επισκέφτηκαν για να πάρουν μια πολύ μικρή γεύση απ' τα όσα τους περιμένουν.


Ο λόγος για τα εννέα παιδιά απ' την Ομάδα που σε τρεις εβδομάδες θα κάνουν το μεγάλο βήμα της ανόδου τους στην Κοινότητα των Ανιχνευτών. Συγκίνηση, συναισθήματα, όμορφες συζητήσεις και φυσικά εικόνες δράσεις συνόδεψες τη συνάντηση... μια συνάντηση που είχε ως κύριο στόχο τα παιδιά να δουν την ανάβασή τους ως "ενσυνείδητη" επιλογή και όχι ως "επακόλουθο" της ηλικίας τους. Η δράση τελείωσε με video promotion της Κοινότητας... πάρτε μια μικρή γεύση...

Η Περιπέτεια σε περιμένει!