Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το Μακρινό μας ταξίδι….. μια ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (χειμερινή)


Βουλγαρία: Σόφια – Βίτοσα – Πρίνι
1-7 Ιανουαρίου 2013


 Η Σύνοδος της 1ης Κοινότητας Ανιχνευτών Αεροπροσκοπών Τ.Ε. Άρεως το αποφάσισε, οι όμιλοι σχηματίστηκαν και η καλή δουλειά ξεκίνησε!

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το πιο μεγάλο κατόρθωμα της Κοινότητά μας, μια δράση στο Εξωτερικό θα ήταν γεγονός!

Προορισμοί μας: Η γειτονική Βουλγαρία και συγκεκριμένα η πόλη της Σόφιας και τα όρη Βίτοσα και Πρίνι.

Επίσκεψη σε μέρη μαγευτικά και ταυτόχρονα με κέφι, περιπέτεια, καλή παρέα και πάνω απ’ όλα την συντροφιά μας που μεγαλώνει….

Εικόνες που θα μείνουν εκτός απ’ αυτόν εδώ το διαδικτυακό τόπο και πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας.


Η Πόλη της Σόφιας: Ένα απίστευτο μέρος όπου σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου βρίσκεις έναν ορθόδοξο ναό, έναν καθολικό ναό, ένα τζαμί και μία συναγωγή να συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους! Ένα μέρος που συναντάς από σοβιετικές πολυκατοικίες, γαϊδαράκια που  μαζεύουν τα σκουπίδια, μοντέρνους ουρανοξύστες, νεοκλασικά κτίρια μέχρι φυσικά χλιδάτα εμπορικά κέντρα….

 

 
























Τα αθλήματα του χιονιού: Ταξίδι στην Βουλγαρία χωρίς παιχνίδια στο χιόνι δεν γίνεται… τούμπες, αλλά και επιδώσεις δεν έλειψαν!
 
















Η πορεία στο όρος Βίτοσα ήταν μοναδική!!! Ένα υπέροχο πυκνό δάσος, χιόνι και στο τέλος ένας πανέμορφος καταρράκτης  αποζημίωση για την κούραση και το κρύο…
 























Η επίσκεψη στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Μποϊάνσκα: Το μοναδικό απ’ τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, που βρίσκεται στην πόλη και στα περίχωρα της Σόφιας. Ένα υπέροχο μέρος που είχαμε την τύχει να θαυμάσουμε τις πρώτες ορθόδοξες τοιχογραφίες με την μορφή που τις ξέρουμε σήμερα!  
  











Γεύσεις και Χοροί της Βουλγαρίας: Εάν απίστευτο κλείσιμο συντροφιά με Προσκόπους απ’ την Βουλγαρία που μας αποδεικνύει πως οι δύο λαοί δεν έχουν έχουν και πολλές διαφορές σε γεύσεις και παραδόσεις!!!!  
 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου