Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η 10η ΚΑ Ακροπόλεως & η ΚΑ ΤΕ Ν.Σμύρνης μοιράζονται στιγμές από την πλωτή ΜΔΥ τους, από τη Λευκάδα ως το Δέλτα Φαλήρου!


Η πρώτη γεύση σε αυτή τη Μεγάλη Δράση; Θα τη χαρακτηρίζαμε αλμυρή! Όπως κάθε Μεγάλη Δράση, που έχει πολύ δουλειά στην προετοιμασία της, έτσι και εμείς ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε και να οργανώνουμε μια ιδέα, που όταν την αποφασίσαμε στη Σύνοδο της ΜΔΥ, δεν ήμασταν σίγουροι πως θα υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί δεν εξαρτιόταν απόλυτα από την Κοινότητα.
Τι περισσότερο έπρεπε να κάνουμε; Να μάθουμε τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους, από το όνομα τους, μέχρι το κάθε υλικό συντήρησης τους! Ζητήσαμε λοιπόν την απαραίτητη βοήθεια απ' αυτούς που γνώριζαν. Έτσι, κυβερνήτες και λέμβαρχοι εντάχθηκαν στην οργάνωση μαζί με την Κοινότητα, όσο αφορά το Ναυτοπροσκοπικό κομμάτι κι εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία να ζήσουν ένα Ανιχνευτικό ταξίδι στα γαλαζοπράσινα νερά της Λευκάδας, στο ηρωικό Μεσολόγγι, στην απόμερη ορεινή Ναυπακτία, στο ναυτικό Γαλαξίδι, στην ιστορική Σαλαμίνα, και σε ενδιάμεσους προορισμούς που απολαμβάναμε τη φυσική τους ομορφιά, μακριά από τον πολιτισμό.




Με πρώτο προορισμό τη Λευκάδα, ξεκίνησε αυτό το μαγευτικό ταξίδι.
Επισκεφθήκαμε μέρη που μας γέμισαν μυρωδιές και γεύσεις, από τα παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με παιδιά του νησιού και βέβαια να δούμε τα όμορφα νερά από τους καταρράκτες. Όλα αυτά για λίγες μέρες, γιατί στο Μεσολόγγι μας περίμεναν ο Βελισσάριος και η Καλλιρρόη...






Η αλήθεια είναι, πως φτάνοντας στο Μεσολόγγι, θέλαμε απλά να βάλουμε τους σάκους μας μέσα στις βάρκες και να ταξιδέψουμε στ' ανοιχτά. Δεν ήταν τόσο απλό βέβαια. Οι βάρκες ήταν πακεταρισμένες πολύ όμορφα για τη μεταφορά τους με το φορτηγό αλλά πολύ άβολα για την πλεύση μας.
Μέσα σε δύο μέρες που χρειαστήκαμε στο Μεσολόγγι για να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια του ταξιδιού, δεν παραλείψαμε να δούμε τις αλυκές, τον κήπο των Ηρώων, να κάνουμε λίγο ραπέλ για ξεσκούριασμα και να γίνουμε μια παρέα με τους Προσκόπους του Μεσολογγίου που φέτος θα ξαναλειτουργήσουν το Σύστημα τους!

Πορεία στο χάρτη, αρματωμένες οι βάρκες, όλοι στις θέσεις μας, χαμόγελο και αντηλιακό... και ξεκινάει το πλωτό κομμάτι της ΜΔΥ!






Τα πρώτα μίλια πέρασαν τόσο γρήγορα, που οι κυβερνήτες δεν το πίστευαν! Βοήθησε βέβαια και η στάση στη Βαράσοβα, όπου ο φυσικός βράχος, ιδανικός για αναρρίχηση, δίπλα στην παραλία ήταν το κάτι άλλο, όπως και το γεγονός ότι δε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε πως ήμασταν οι πρώτες Ναυτοπροσκοπικοί Λέμβοι που πέρασαν τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Βαθμοφόρων.
Δένοντας εκστασιασμένοι στο λιμάνι της Ναυπάκτου, περιμένουμε το επόμενο ξημέρωμα που θα μας οδηγούσε στον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας....












Δύο μέρες μακριά από τις βάρκες και ήδη μας είχε λείψει η αδρεναλίνη που μας προκάλεσαν στο προηγούμενο μέρος του ταξιδιού μας. Επόμενος προορισμός μας ήταν τα Τριζόνια, για να μπορέσουμε να μοιράσουμε τα μίλια που είχαμε μπροστά μας μέχρι το γραφικό Γαλαξίδι!







Το Γαλαξίδι εξέπεμπε παντού τη ναυτική του παράδοση, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε πως είναι πολύ οικείο προς εμάς, με τόση αρμύρα που είχαμε ζήσει, μέχρι στιγμής... Είχαμε βέβαια την πολυτέλεια της φιλοξενίας των γονιών ενός Ανιχνευτή, η οποία κυριολεκτικά μας σκλάβωσε και αρκετοί από μας σκεφτήκαμε: "ας κάτσουμε λίγο ακόμα πριν ξεκινήσουμε για την παραλία Σαράντη".




Μετά από πολλές ώρες ιστιοπλοΐας, περνώντας από τις Αλκυονίδες νήσους και τη λίμνη Ηραίου, φτάσαμε στο πέρασμα του Ισθμού. Ίσως εδώ δεν ήμασταν οι πρώτοι που περάσαμε τον Ισθμό με Ναυτοπροσκοπική Λέμβο, είχαμε όμως συγκλονιστεί στην εικόνα να περνάει ένα τάνκερ που χωρούσε οριακά μέσα στο άνοιγμα του Ισθμού και εμείς από πίσω...
Χειροκροτήματα και ενθουσιασμός στην έξοδο, όπου μας περίμεναν γονείς και φίλοι, με μια τελευταία και σύντομη στάση στον πολιτισμό, στο Παλαιό Καλαμάκι.




Την τελευταία μέρα αυτού του ταξιδιού τη ζήσαμε μόνοι μας, σε μια απόμερη παραλία της Σαλαμίνας, κάνοντας για προτελευταία φόρα τον κύκλο, σε μία πυρά με παιχνίδι και το τραγούδι της ΜΔΥ.

Πόσο γρήγορα πέρασαν δεκαπέντε μέρες;
Τι ζήσαμε; Καταλάβατε;
Πώς ξεκινήσαμε και πώς είμαστε τώρα;
Το καταφέραμε το όνειρο;


Επιστροφή στο Δέλτα Φαλήρου. Εδώ ήταν ο τελευταίος κύκλος που σχηματίσαμε όλοι μαζί. Εδώ από όπου ξεκινήσαμε...

Το καταφέραμε Το Όνειρο!


Όταν ο Βελισσάριος και η Καλλιρρόη πέρασαν τη ζεύξη Ρίου - Αντίρριου!


Θέλουμε να σχηματίσουμε έναν ακόμα κύκλο και αυτή τη φόρα μαζί με εσάς...
Γι αυτό, σας περιμένουμε, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30, στο Δημοτικό Πολυχώρο Γαλαξία, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, για την παρουσίαση της καλοκαιρινής Μεγάλης μας Δράσης!


Οι Κοινότητες Ανιχνευτών: 10η Κ.Α. Ακρόπολης και Κ.Α. Τ.Ε. Ν.Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου