Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τα πουλιά του δειλινού….

Φύση… βουνά, κορφές, ορθοπλαγιές, φαράγγια, λίμνες, ποτάμια, παραλίες, θάλασσες…. μόνο;  Ένα ερώτημα βασανίζει τον Προσκοπισμό εδώ και περίπου 68 χρόνια. Είναι ο αέρας φύση; κι εάν είναι μπορούμε να παίξουμε το προσκοπικό παιχνίδι σ’ αυτόν;
Η απάντηση  δόθηκε για μία ακόμη φορά απ’ τη δράση ενός Τμήματος…. Η Σύνοδός της 1ης Κ.Α. Α/Π Τ.Ε. Άρεως αποφάσισε, προγραμμάτισε και τέλος ένας Όμιλος Ανιχνευτών ανέλαβε να πραγματοποιήσει μια δράση ξεχωριστή, όσο τα όνειρα του κάθε παιδιού – του κάθε νέου! ΝΑΙ! Μπορεί ο άνθρωπος να πετάξει!


Την Κυριακή, 1η Απριλίου 2012, οι Ανιχνευτές της Κοινότητας βρέθηκαν στις αλυκές Αναβύσσου, εδώ στην Αττική. Εκεί, αφού εξασκήθηκαν στο έδαφος με τα Αλεξίπτωτα Πλαγιάς, που διαθέτει το 1ο Σ. Α/Π Άρεως και η Π.Ε. Αθηνών, ξεκίνησαν για πτήση, με διθέσιο μηχανοκίνητο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς.




Οι στιγμές μοναδικές! Πτήση πάνω απ’ τη θάλασσα, η εικόνα του ορίζοντα απ’ τα 1.000 πόδια, ο ήλιος που έδυε, εντυπωσιακά ακροβατικά, tatsh and go έκαναν την πτήση να φαίνεται παιχνίδι!
Αξίζει να σημειωθεί, πως δίπλα στα παιδιά που πετούσαν με τη βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτή Θανάση Σμύρη, πετούσαν και οι Βαθμοφόροι του Τμήματος, πτυχιούχοι της Σχολής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς του Σ.Ε.Π.





Κρατήστε στο μυαλό σας πως κάθε Τμήμα μπορεί να πραγματοποιήσει παρόμοιες δράσεις πτήσης, αρκεί να υπάρχει ενυπόγραφη άδεια των  γονέων και ιατρική βεβαίωση. Ό,τι δηλαδή απαιτείται και για τις Κατασκηνώσεις και τις Μεγάλες μας Δράσεις.

1 σχόλιο: