Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"Η Τέχνη του Βουνού"


Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν όσοι αγαπούν το βουνό. Συγγραφείς του, ο Χρήστος Μπελογιάννης, ο πρώτος Έλληνας διεθνής οδηγός βουνού UIAGM, και ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο πρώτος συμπατριώτης μας που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Πρόκειται για έναν αναλυτικό οδηγό για ορειβάτες και όχι μόνο, μέσα από τις σελίδες του οποίου αναδύονται μυρωδιές βουνού, χιονισμένες εικόνες και μνήμες εξορμήσεων. Το βιβλίο περιέχει γνώσεις, τεχνικές και τακτικές χρήσιμες στον ορεινό περιπατητή και σε αυτούς που συνοδεύουν ομάδες πεζοπόρων στα βουνά, όπως κάνουμε κι εμείς σαν βαθμοφόροι με τις Κοινότητές μας.
Στις 294 σελίδες του βιβλίου, μέσα από φωτογραφίες, επεξηγηματικά σκίτσα, και αναλυτικά κείμενα, αναπτύσσονται διεξοδικά με τη συνδρομή επιστημόνων, όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ορεινής πεζοπορίας: Ορεινό περιβάλλον, Περιβαλλοντική και Ορειβατική ηθική, Ορειβατικός εξοπλισμός, Προσανατολισμός, Διατροφή, Μετεωρολογία, Τεχνικές και τακτικές πεζοπορίας σε ξερό έδαφος ή χιόνι - πάγο, Διαμονή στην ύπαιθρο, Ορειβατικά καταφύγια, Συνοδεία ομάδας, Κίνδυνοι στο βουνό και αντιμετώπισή τους, Πρώτες βοήθειες, Διάσωση τραυματία κ.α.
Παράλληλα, παραδείγματα και αληθινές ιστορίες αντανακλούν την πλούσια εμπειρία των συγγραφέων στα βουνά του κόσμου και την πολύχρονη ενασχόλησή τους με όλες τις βαθμίδες της ορειβατικής εκπαίδευσης.

Τον οδηγό «Η Τέχνη του Βουνού» θα τον βρείτε και στο Προσκοπικό Πρατήριο. Η τιμή του είναι € 22.00 μείον 10% για τα μέλη του Σ.Ε.Π.
Ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε βαθμοφόρο Ανιχνευτών και για κάθε Κοινότητα.
Αξίζει πραγματικά!

Για preview πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου