Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αεροπορική μέρα με ανθρώπους του εδάφους γίνεται;

Γίνεται!
Στα 67 μέτρα πάνω απ’ τη γη, σε ένα παράξενο κτίριο, που τραβάει και καθηλώνει τα βλέμματα, βρίσκονται οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Οι Ανιχνευτές μας είχαν την τύχη, να ζήσουν λίγες ώρες, σε ένα μέρος που δύσκολα κανείς αποκτά πρόσβαση…



Αφού περάσαμε ελέγχους, μαγνητικές πόρτες, προσωπικό ασφαλείας και κάτι περίεργους ανελκυστήρες που θύμιζαν  σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες, βρεθήκαμε στον πανοραμικό θόλο του Πύργου Αθηνών.


Οι εργαζόμενοι, εξαιρετικά φιλόξενοι, μας «μύησαν» στα μυστικά του επαγγέλματος. Μιας απασχόλησης με τεράστια ευθύνη, αλλά και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και χρηματικές απολαβές.


Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κοινότητά μας, γύρω απ’ τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Πολιτική Αεροπορία. Μία έρευνα, που στόχο έχει να ανοίξει νέους ορίζοντες επαγγελματικού προσανατολισμού στους νέους της Ελλάδας, της κρίσης και της μιζέριας….


Θα ήταν παράλειψη, να μην αναφερθούμε στην Ειδικότητα Αεροπροσκόπων, που κάθε φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις, αντιλαμβανόμαστε πως ο φυσικός της χώρος είναι η Αεροπορία μας, οι χώροι και οι άνθρωποί της (με κάθε της έμφαση: πολιτική – στρατιωτική Αεροπορία, Αεραθλητισμός κλπ.).

1 σχόλιο: