Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σπάρτη - Ταΰγετος - Καρδαμύλη

"Γνωρίζετε ότι το υψηλότερο δέντρο της Πελοποννήσου φύεται στα 2.030 μέτρα;"

Αρχές Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τη χειμερινή μεγάλη μας δράση στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια και στη Σύνοδο γίνεται χαμός. Αξιολόγηση της Δράσης, ιδέες και προτάσεις για όσα έπονται! Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και η απόφαση επιτέλους πάρθηκε. ΤΑΫΓΕΤΟΣ! το νέο μας ταξίδι… ο καινούργιος μας προορισμός! Και μαζί του, η όμορφη, γραφική και παραθαλάσσια Καρδαμύλη.


Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, δύο ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και το ταξίδι μας ξεκινά.
Πρώτος μας σταθμός η Σπάρτη και απ’ εκεί η πηγή Μαγγανάρη, απ’ την οποία ξεκινάει το μονοπάτι για το Ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης.
Απ’ την πρώτη στιγμή, το χιόνι φάνηκε πολύ… Ευτυχώς, υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός για να μείνουμε στεγνοί και ασφαλείς.



Μετά από λίγες ώρες, ήμασταν στο καταφύγιο. Κουρασμένοι, αλλά κεφάτοι, βρεθήκαμε μαζί με τη συντροφιά φίλων ορειβατών απ’ την Μονεμβασιά που βρίσκονταν ήδη εκεί.
Την άλλη μέρα το πρωί, σηκωθήκαμε νωρίς, γύρω στις 5 π.μ., προκειμένου να προλάβουμε τον ήλιο που θα ζέσταινε και θα μαλάκωνε το χιόνι.


Ο δρόμος δύσκολος και ανηφορικός...


...ενώ το μονοπάτι για την κορυφή παντελώς άφαντο. Έτσι, εξ’ όψεως, φύγαμε για τον Προφήτη Ηλία.













Η διαδρομή, η κλίση μετρημένη με το gps έως και 75 με 80 μοίρες, η δυσκολία, ο ιδρώτας θα μας μείνουν αξέχαστα!
Επόμενος σταθμός μας η γραφική Καρδαμύλη. Όμορφη και χειμωνιάτικη, μας υποδέχτηκε με καιρό βροχερό και φουσκοθαλασσιές. Και για να προλάβουμε την κλασική πλέον ερώτηση: "όχι, δεν συναντήσαμε τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο… ούτε γινόντουσαν γυρίσματα για την γνωστή σειρά του."




Αυτά λοιπόν από μια υπέροχη τριήμερη εκδρομή που θα διηγούμαστε για καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου